Kelan lisäkorvaus suurista lääkekustannuksista

Voit saada lääkkeesi lisäkorvattuna, jos korvattujen lääkkeiden, kliinisten ravintovalmisteiden ja perusvoiteiden yhteenlasketut omavastuuosuudet ylittävät Kelan vuosittain määrittelemän summan (577,66 euroa v. 2020). Vuotuisen omavastuuosuuden täytyttyä maksat lääkkeestäsi 2,50 euroa. Muistathan kuitenkin, että voit ostaa lääkettäsi kerralla enintään kolmen kuukauden hoitoaikaa vastaavan määrän. Lääkekustannusten korvaaminen edellyttää myös, että käytät lääkettä annostusohjeen mukaisesti. Uuden lääke-erän voit ostaa korvattuna vasta, kun olet käyttänyt edellisen erän lääkärin ohjeen mukaan lähes loppuun.

Uutta vuonna 2020 on se, että saat apteekissa asioidessasi aina ajantasaisen tiedon jo maksamastasi vuotuisesta omavastuusta. Koska voit nyt itse seurata omavastuun kertymistä, Kela ei enää lähetä asiakkaille ilmoitusta vuosiomavastuun eli lääkekaton ylittymisestä.

Lääkekaton ylittävästä ostosta saat lisäkorvauksen jo apteekissa asioidessasi. Myös rajaostojen valtakirjamenettely poistuuu käytöstä.

 

Lue lisää lääkekorvauksista Kelan sivuilta.