Reseptilääkkeiden toimitus ja lääkeneuvonta

Neuvomme mielellämme kaikissa lääkkeisiin ja lääkehoitoon liittyvissä asioissa. Meitä on helppo lähestyä pienemmilläkin ongelmilla. Kysy siis meiltä lääkealan ammattilaisilta, farmaseuteiltamme tai proviisoriltamme, jos jokin askarruttaa lääkityksessäsi olipa se sitten  lääkkeen käyttötarkoitus, annostus, haittavaikutukset tai yhteisvaikutukset muiden lääkkeiden kanssa. Reseptintoimituksessa apunamme on lääkeinteraktio-ohjelma, jonka avulla varmistamme lääkityksesi turvallisuuden.

Reseptilääkkeitä noutaessasi kerromme, jos lääkärin sinulle määräämä lääke kuuluu lääkevaihdon piiriin ja siitä on saatavissa hinnaltaan edullisempi viitehintainen samaa lääkeainetta ja saman määrän sisältävä rinnakkaislääke. Apteekin henkilökunta selvittää sinulle mitä viitehintajärjestelmä ja lääkevaihto tarkoittavat juuri sinun kohdallasi.

Reseptien uusiminen

Pyynnöstäsi uusimme puolestasi sähköiset reseptisi. Reseptin uusimiseen on hyvä varata 8 päivää.  Uusimismaksu on 2 euroa kultakin uusittavalta reseptiltä, kolmelta tai useammalta reseptiltä uusimismaksu on 5 euroa. Huomaa, että yksityislääkäri voi periä uusinnasta oman palkkionsa.

Kaikkia reseptejä ei voi uusia apteekin kautta. Esim. antibioottikuureja lääkärit eivät yleensä uusi potilasta näkemättä. Keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä (esim. unilääkkeitä ja voimakkaita kipulääkkeitä) uusittaessa neuvomme sinua ottamaan yhteyttä suoraan lääkäriin.

Muistathan aina huolehtia lääkärin tai hoitajan kanssa sovituista kontrollikäynneistä!