Sähköisen reseptin toimitus

Vastaanotolla lääkäri tallentaa reseptisi sähköiseen tietokantaan Kelan Reseptikeskukseen. Pyynnöstäsi noudamme apteekissa sähköisen reseptisi Reseptikeskuksesta ja toimitamme lääkkeesi lääkärin määräyksen mukaan.

Ota lääkäriltä saamasi potilasohje mukaan apteekkiin, sillä se nopeuttaa ja helpottaa asiointiasi. Lääkkeen voit saada myös näyttämällä henkilöllisyystodistuksesi tai Kela-korttisi.

Omat reseptitietosi näet Kansallisen Terveysarkiston verkkosivuilta (www.kanta.fi) Omakanta-palvelusta pankkitunnuksillasi tai sähköisellä henkilökortillasi.

Sähköinen valtuus apteekkiasiointia varten

Sähköisellä valtakirjalla voit valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestasi apteekissa. Tästä on hyötyä silloin, kun et itse pysty hoitamaan apteekkiasioita esimerkiksi sairauden tai muun esteen vuoksi.

Valtuuttamasi henkilö ei tarvitse apteekissa Kela-korttiasi tai potilasohjettasi. Riittää, kun hän kertoo asioivansa puolestasi, antaa henkilötunnuksesi ja todistaa oman henkilöllisyytensä passilla, ajokortilla tai henkilökortilla. Valtuuttamallasi henkilöllä on apteekissa oikeus puolestasi noutaa reseptilääkkeitäsi, pyytää uusimaan reseptejäsi, tarkistaa Kela- ja reseptitietojasi sekä lääkkeisiin liittyviä etuustietojasi, pyytää reseptiesi mitätöintiä ja pyytää resepteistäsi yhteenvedon.

Voit antaa sähköisen valtuuden Väestörekisterikeskuksen ylläpitämässä Suomi.fi-verkkopalvelussa. Mene www.suomi.fi -verkkopalveluun ja valitse sieltä Valtuudet. Tunnistaudu pankkitunnuksillasi, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Valitse ”Anna valtuutus”. Seuraa palvelun ohjeita. Valitse Valtuusasiat-listalta ”Apteekkiasiointi”.

Toisen valtuuttamiseen tarvitset hänen nimensä ja henkilötunnuksensa. Valtuus on voimassa kaikissa apteekeissa valitsemasi ajanjakson. Valtuuksia voivat antaa vain täysi-ikäiset henkilöt. Palvelussa voit myös peruuttaa antamasi valtuuden.

Toisen puolesta voi edelleen noutaa reseptilääkkeitä myös ilman sähköistä valtuutta. Tällöin asioijalla on oltava mukanaan potilaan Kela-kortti tai potilasohje. Puolesta asiointiin voi jatkossakin antaa paperisen valtakirjan. Tämä paperinen valtakirja on voimassa vain siinä apteekissa, johon valtakirja on annettu.